Cloud Beveiliging

Cloudbeveiliging

Cloud Beveiliging

Steeds meer bedrijven stappen over naar Werken in de Cloud. Het brengt veel voordelen met zich mee en iedereen heeft altijd en overal toegang tot data van het bedrijf, of het nu gaat over je e-mail, CRM-data of financiële cijfers. Op dit moment kun je alles inzien in de cloud. Dit is ook nog eens mogelijk op alle apparaten die je gebruikt zoals je computer, laptop en smartphone. Naast alle voordelen heeft de cloud een keerzijde.

Cloud beveiliging is écht nodig

Die keerzijde zit hem in cybersecurity. De vele apparaten zitten vaak in een vreemd netwerk. Smartphones in het thuisnetwerk, de laptop van de salesmanager in het netwerk van een hotel of in de toekomst inloggen met de smartwatch op allerlei andere netwerken. Deze netwerken zijn vaak onveilig. Een cybercrimineel kan zonder moeite een wachtwoord en gebruikersnaam achterhalen via een openbaar WiFi-netwerk. Hierdoor liggen gevoelige bedrijfsgegevens zo op straat. Cloud beveiliging is dus essentieel voor de data van je organisatie.

Cloud beveiliging van i4PROJECTS

i4PROJECTS ondersteunt je bij de beveiliging van je cloud oplossing. Zo blijven je gegevens achter slot en grendel voor het internet geboefte. Door de cloud goed af te sluiten met een i4FIREWALL monitoren we al het in en uitgaande verkeer. De firewall herkent een aanval op basis van regels en wetten die jij de firewall oplegt en leidt de aanval vervolgens af. Daarnaast geeft hij een waarschuwing dat er een aanval heeft plaats gevonden. Deze melding ontvangen wij op de supportafdeling als je gebruik maakt van het i4FIREWALL pakket en zorgen dat mogelijke schade herstelt wordt. 

Virtual Private Network (VPN)

Onderdeel van de cloud beveiliging van i4PROJECTS is het opzetten van een VPN-verbinding. Door zo'n VPN heb je geen last van pottenkijkers. Doordat de verbinding is versleuteld, kan iemand die ook toegang heeft tot datzelfde netwerk jouw VPN-verbinding toch niet afluisteren. Een VPN helpt je om een soort privé tunnel of -pijplijn tussen twee netwerken te maken. Wil je voorkomen dat niemand je internetgebruik kan zien als je onderweg bent? Dan kun je prima een VPN-verbinding met het bedrijfsnetwerk opzetten. Dit kan via een router of nas, of een computer die altijd aan staan. Hiermee loopt al het internetverkeer op bijvoorbeeld je tablet, laptop of smartphone en kun je veilig op openbare WiFi-netwerken internetten.  

Two-factor security (2FA)

Two-factor authorisatie is een extra beveiligingslaag bij het inloggen in je digitale omgeving. Om in te loggen in het systeem is niet alleen een wachtwoord nodig, maar ook een bevestigingscode die naar een andere apparaat verstuurd wordt zoals je smartphone. Je ontvangt dan een willekeurig gegenereerde cijfercode die je toegang geeft tot jouw virtuele omgeving. Wanneer je gebruik maakt van 2FA zal de kans op een hostile takeover van jouw Cloud-omgeving drastisch afnemen. 

 

 

Cloudbeveiliging

Vraag naar de mogelijkheden die een VPN en 2FA je naast een firewall en backup kan bieden. Onze afdeling verkoop kan je hierbij helpen.

Offerte aanvragenMeer over i4FIREWALL

Michelvdp.png