Awareness training

Security Awareness training

Security Awareness training

De menselijke fout speelt vaak een grote rol bij security-incidenten, blijkt uit onderzoek. Een van u medewerkers downloadt bijvoorbeeld stiekem een film op kantoor en een ander opent per ongeluk een phishingmail. Vaak schort het aan bewustzijn van mogelijke risico's. Het is daarom essentieel om de security awareness onder medewerkers te meten en waar nodig te stimuleren. Niet eenmalig, maar voortdurend. Want de technieken en methodes van de aanvallers blijven zich ontwikkelen.

Workshop security awareness

I4PROJECTS kan u hierbij ondersteunen, met doelgerichte en effectieve tests, trainingen en workshops. Dit doen we aan de hand van verschillende scenario’s, die aansluiten op de actuele methoden die de cybercriminelen hanteren. Wij vinden het belangrijk dat iets is waar mensen interesse voor krijgen of er iets van maken dat het leuk wordt. Om een organisatie aware te maken van de bedreigingen proberen wij er voor te zorgen dat het personeel elkaar scherp houdt.

Wijs iemand erop dat hij zijn computer niet vergrendeld heeft of als hij verkeerd om gaat met gegevens. Maar niet alleen het personeel moet elkaar scherp houden, ook de leveranciers moeten scherp blijven. Deze interactie levert gegarandeerd succes! Dat is ook de reden waarom wij veel interactie in onze trainingen verwerken. Het gaat er niet alleen om dat de medewerkers weten wat een virus is of hoe dit werkt, maar het gaat erom dat ze er mee bezig zijn.

Veiligheid doet u samen

Veiligheid zit hem in kleine dingen. Het vergrendelen van uw computer als u erbij wegloopt is daar een van. Doen u en uw collega's dit al?

U doet dit eenvoudig met de Windows toets + L

 

Lockscreen.png

Trainingsmogelijkheden

i4PROJECTS biedt verschillende mogelijkheden die u kunnen helpen bij de bewustwording van kwetsbaarheden onder uw personeel. 

De Basis workshop

De eenmalige workshop is een basis cursus waarbij uw medewerkers in een dagdeel. Het is een spoedcursus met als doel uw medewerkers te laten zien hoe zij veilig dienen te handelen en hoe dat in de praktijk werkt. We beginnen bij de mogelijke grote gevolgen van kleine foutjes. In de praktijk merken we dat hierdoor direct de noodzaak van hun eigen werkzaamheden duidelijk wordt. We bespreken de mogelijke kwetsbaarheden die relevant zijn voor uw organisatie. 

Alle cursisten ontvangen een werkboek met kleine en wat grotere opdrachten, handleidingen en nog veel meer om er actief mee aan de slag te gaan na de cursus. 

We kunnen volledige interne organisatie een training geven. Bij voorkeur geven wij de training aan kleine groepen, bijvoorbeeld per afdeling. We merken dat dit de effectiviteit van de kennisoverdracht ten goede komt. Een eenmalige workshop duurt  ongeveer een dagdeel per groep.

De Opfriscursus 

Hackers worden steeds slimmer en veranderen regelmatig hun methodes. In een opfriscursus kunt u uw personeel op de hoogte brengen van de laatste methodes van hackers, zodat zij er niet in zullen trappen. U kunt de opfriscursus een vast terugkerende cursus laten zijn voor al uw medewerkers. Bijvoorbeeld iedere halfjaar of per jaar. Zo houdt u uw personeel scherp. 

Awareness training aanvragen

Heeft u interesse in een campagne of workshop om uw medewerkers bewust te maken van mogelijke risico's en kwetsbaarheden? Neem dan contact op. We leggen u graag alle opties voor.

Afspraak inplannen

Niels.png

Aan de slag met uw Security?

Wilt u een volledig plan voor de beveiliging van uw ICT-omgeving opstellen? We kunnen u begeleiden van begin tot uitvoering. Start nu met een vrijblijvend oriënterend gesprek met een van onze security consultants. We komen graag bij u langs 

Afspraak inplannen

Niels.png