Cisco Umbrella

Managed Cisco Umbrella

Cisco Umbrella

Cisco Umbrella (voorheen OpenDNS) is een beveiligingsproduct van Cisco waarmee u netwerken kunt beveiligen op DNS en IP niveau. Iedere dag verwerkt Umbrella 85 biljoen DNS-requests waardoor het waardevolle inzichten verzamelt in het wereldwijde internet gebruik. 

Hoe werkt Cisco Umbrella?

De inzichten die Umbrella dagelijks verzamelt gebruikt het om geavanceerde netwerkbeveiliging te bieden voor elk apparaat, ongeacht de tijd en de plek. Uit geautomatiseerde analyses kunnen vreemde activiteiten, zoals bijvoorbeeld een botnet, snel worden geconstateerd. Het komt vaak voor dat hackers gebruik maken van DNS voor een botnet omdat deze heel dynamisch is terwijl een IP adres vaak vlug wordt geblokkeerd door de ISP. Cisco Umbrella blokkeert de DNS-requests als deze verwijst naar een onveilige host. De aanvraag wordt verwerkt in de cloud van Cisco Umbrella waardoor de eigenlijke bedreiging nooit op uw netwerk zal aankomen. 


 

Uw netwerk beschermen tegen ransomware

Cisco Umbrella biedt een sterke oplossing tegen phishing, exploitkits, en typosquating (go0gle.com ipv google.com), maar Umbrella is vooral bekend als één van de weinige oplossingen die een goede bescherming biedt tegen ransomeware. De meeste ransomeware maken een callback naar het botnet van de hacker om de encryptie sleutel op te halen. Cisco Umbrella blokkeert de callback en informeert u over de geiïnfecteerde host. 

Cisco-Umbrella.png

Ook veilig buiten het bedrijfsnetwerk

De meeste MKB bedrijven zijn in het bezit van een firewall, maar door de toegenomen dreiging van cybercrime is dat niet meer genoeg om de veiligheid te garanderen. Daarnaast neemt gebruik van mobiele apparaten zoals laptops en smartphones toe. We werken op verschillende locaties en met verschillende browser-based applicaties zoals Office 365, Workspace 365 of Dropbox. Sommige bedrijven proberen deze apparaten te beveiligen middels een VPN-tunnel. Al het dataverkeer moet dan eerst langs de security appliances voordat het bij de gebruiker aankomt. 

Uit de praktijk blijkt dat gebruikers vaak vergeten om de VPN-tunnel in te schakelen of ze schakelen hem juist uit omdat het zorgt voor een tragere internetverbinding. Met een roaming client van Cisco Umbrella zijn medewerkers altijd en overal beveiligd zonder dat er gebruik wordt gemaakt van een VPN-tunnel. Hierdoor is het apparaat ook veilig buiten het bedrijfsnetwerk om. 

Umbrella-anyconnect.png

 

Cisco Umbrella licentie per maand

i4PROJECTS is de enige Cisco Partner die het mogelijk maakt om de Cisco Security producten via een maandelijks abonnement beschikbaar te maken. Alle producten versterken elkaar binnen een Cisco ecosysteem. We bieden daarom naast de losse licentie ook bundels aan waarbij we bijvoorbeeld Cisco Umbrella en Cisco Amp for Endpoints in een licentie kunnen leveren. Hierdoor maken we cybersecurity een stuk toegankelijker voor kleine tot hele grote organisaties. 

Bundel de krachten van Cisco Umbrella en  AMP for Endpoints in een licentie!